
به گزارش«
«صبا»، سعيد سعدي تهيه كننده سينما، جشنواره فيلم مقاومت را جزو جدايي ناپذير فرهنگ كشور ما معرفي كرد و گفت: ملت و نظام ما در ٨ سال جنگ تحميلي، هزينههاي سنگيني را تقبل كردهاند. امنيت امروز جامعه ما به قيمت جان بسياري از جوانان اين مرز و بوم پايدار مانده است بنابراين بايد بستري براي يادآوري اين حماسه و ايثار ملت وجود داشته باشد تا نسلهاي بعدي از اين تاريخ غافل نمانند.
وي افزود: انقلاب اسلامي گنجينه ارزشمند و پر محتوايي است كه با تعدد موضوعات و حكايتهاي بسياري كه دارد، قابليت ساخت و توليد فيلمهاي مقاومت را براي اهالي سينما فراهم كرده است.
سعدي رونق سينماي مقاومت را منوط به حمايت مسئولان فرهنگي از اين ژانر هنري دانست و خاطر نشان كرد: به لحاظ محتوا و فضا، ساخت فيلمهاي دفاع مقدس و مقاومت سختتر از ديگر موضوعات است. بنابراين فيلمسازان در ساختار اجرايي، به حمايت و انگيزه بيشتري از جانب مسئولان نياز دارند.
سعدي خاطر نشان كرد: در شرايطي كه كشور ما مور تهاجم فرهنگي غرب قرار دارد، يادآوري انقلاب اسلامي و تكرار مقاومت تاريخ ايران به نسل جوان،به نوعي جنگ نرم محسوب مي شود اما متأسفانه پيشرفت فيلمهاي مقاومت تاكنون قابل قبول نبوده و با اقناع مفاهيم شعاري، منجر به دفع مخاطب شده است.
وي تنها راه نفوذ در سينماي كشورهاي ديگر را ارتقاي كيفيت فيلمهاي مقاومت و تغيير در سياستهاي مديريتي و برنامه ريزيها دانست و اظهار داشت: پايين بودن سطح فيلمهاي توليد شده هشداري جدي براي سينماي مقاومت است كه احياي آن سياستهاي جديدي را ميطلبد. در حالي كه فضا براي رشد اين فيلم در كشورهاي آسيايي و خاورميانه فراهم است، قابليت جذب مخاطب بينالمللي در اين فيلمها بسيار كم است
اين تهيه كننده سينما ادامه داد: سينماي مقاومت نياز به يك تحول دارد كه فكر ميكنم با ايجاد تعاملات فرهنگي در جشنواره فيلم مقاومت زمينه براي رشد اين فيلمها فراهم شده است چرا كه با حضور كشورهاي ديگر در اين جشنواره، راه براي نفوذ فيلمهاي مقاومت به سطح بينالمللي هموار شده و تحولي بنيادين را در پيش خواهد داشت.
وي در خصوص حضور فيلمسازان جوان در جشنواره گفت: فعاليت نيرويهاي تازه نفس، سينماي مقاومت را احيا ميكند اما موفقيت اين افراد با بهره مندي از اتاق فكر ، ايده به گروههاي پژوهشي و تجربه پيشكسوتان هنر امكانپذير ميشود.
كپي برداري از فيلمهاي قبلي، وتكرار موضوعات منجر به تحريف واقعيت و دفع مخاطب شده و جايگاه سينماي مقاومت را سست میكند.
گفتنی است پانزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت با شعار «تجلی گفتمان فرهنگی انقلاب اسلامی» به همت بنیاد فرهنگی روایت فتح و انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس طی روزهای 5 تا 9 آذر ماه سالجاری به دبیری محمد خزاعی در تهران برگزار میشود.